В последните седмици атаките на президента Радев към правителството станаха все по-остри,

...
В последните седмици атаките на президента Радев към правителството станаха все по-остри,
Коментари Харесай

Евгени Кънев: Логично Радев да е в отбора на ГЕРБ, ДПС, ИТН, Възраждане. Такова му е цялото поведение

В последните седмици атаките на президента Радев към правителството станаха все по-остри, а за първи път от встъпването си в служба през 2016 година той не застана на страната на множеството на площада, което се изсипа в отбрана на кабинета на Кирил Петков.

Ето по какъв начин разяснява икономистът Евгени Кънев днешните съвещания при президента. 

" Попаднах на екран с Тошко при Президента и се загледах да видя какво се " съветват ". Без изненада, след встъпителния тошков брътвеж, като цяло това беше един дълъг избирателен монолог на президента, като че ли ще се явява на парламентарни избори. "

При такова злополучие като Има Такъв Народ, което опустоши три Народното събрание и две години историческо време на България, президентът освен не откри и една сериозна дума, а даже ги похвали за тяхното оправдание " Македония " - с което били потвърдили, че са отстоявали националния интерес.

Наистина, мъчно може да се изясни трансформацията на Радев след началото на войната в Украйна, когато тази смяна стартира. Оттогава се конфронтира остро с партиите, които го поддържаха на изборите Политическа партия и Българска социалистическа партия, а напълно не помни битката с корупцията и мафията, поради която беше подсилен на втори тур и от част от Демократична България.

Душеприказването с Има Такъв Народ - аварийния тим на Движение за права и свободи, както и неочакваното прекъсване на взаимните рецензии сред Радев и ГЕРБ/ДПС сочат съществено разбъркване на пластовете в българската политика. Подобно на играчите от естаблишмънта, и Радев влезе напълно в техния двуличен речник да работи против същинския български интерес за декриминализация на страната, като на думи изяснява по какъв начин го пази. Човекът, който направи толкоз доста България да наподобява странна птица в Европейски Съюз и НАТО, през днешния ден отново приказва какъв брой е значимо България да не остане в тяхната външна страна. Думи, думи, думи без всякакво покритие.

Едното пояснение е обективно. Имаме война и става прегрупиране на кремълската колона у нас. В това отношение е разумно Радев да е в тима на ГЕРБ/ДПС/ИТН/Възраждане. Такова му е цялото държание - остракира всеки политик, опит, даже намек за оръжия за Украйна, за мощно НАТО в България, за прекъсване на Газпром и най-много направи каквото можа да стопира Македония в Европейски Съюз. Всичко това със угриженост за България. А няка по какъв начин да е с Българска социалистическа партия, тъй като води борба с Корнелия за остатъците от електората, който в подобаващия миг да заведе в своя партия.

Другото пояснение е субективно. Човекът е нарцис и е значимо той да бъде Факторът, той да дърпа конците, той да бъде пред камерите и да ни занимава със себе си - без да помогне да се реши нито един проблем на България. В този подтекст, зложелател му става всеки, който откаже да му бъде паж, кукла, душеприказчик. Или пък има качества, които Радев не има да взема решение действителни проблеми, за които се изисква доброжелателност, информационни умения, примирителност, диалогичност. Или пък заплашва негови или на обкръжението му ползи. Или просто ненавижда хората, на които би трябвало да е признателен. Днес путинофилите непрекъснато подлагат на критика Политическа партия и Българска социалистическа партия в негова изгода, забравяйки че Корнелия го пусна в политиката, а най-голямата все още партия Политическа партия го поддържа за втория мандат. Една от привичките на този вид хора е да отмъщават на хората, на които са задължени. Друга пък е да подозират своите низости у другите.

Обикновено споделят, че в първия мандат президентът работи за втори мандат. И несъмнено за задачата юмрукът против мафията е приключил работа.

Сега към този момент във втория мандат той е единствено спомен, тъй като Президенът би трябвало да работи за Историята, съгласно приказката. Но в радевия свят, Историята може и да е заслугата му за завръщането на България в лоното на Евразия. А този път е съвсем постоянно пожеланият от нашите политици, тъй като е елементарен, комфортен, безвреден и...рентабилен..

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР